У Харкові на підтримку ОСББ виділили понад 30 мільйонів гривень

20.08.2019 13:25   -
Автор:
Про це говориться в інформації про основні показники економічного і соціального розвитку міста Харкова за І півріччя 2019 року, наданій Департаментом економіки і комунального майна.
За звітний період використано 15,2 млн грн. Зокрема, за ці кошти був виконаний поточний ремонт у будинках ЖК, ЖБК та ОСББ на суму 6,6 млн грн (ремонт систем холодного і гарячого водопостачання, відмосток, вхідних груп, покрівлі), виконано капітальний ремонт у будинках на суму близько 4 млн грн, поточний ремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів на прибудинкових територіях багатоквартирних житлових будинків ЖК, ЖБК та ОСББ на загальну суму 0,8 млн грн. Позичальникам відшкодували частину суми кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання і матеріалів, на загальну суму 0,32 млн грн.
Нагадаємо, що всього у місті зареєстровано 565 ОСББ. Міська програма підтримки ЖК, ЖБК та ОСББ складається з кількох напрямків: капітального і поточного ремонту будинків, благоустрою прибудинкової території. Вона реалізується на умовах пайової участі. Мешканці повинні сплатити мінімум 25% вартості робіт, решта коштів виділяється з міського бюджету.