У Харкові готуватимуть фахівців майбутнього

24.01.2020 13:16   -
Автор:
Його завдання – об'єднати весь спектр закладів, які надають ці послуги в місті, в одну платформу, де можна буде отримати потрібні знання з різних напрямків. Більш того, в міськраді провели дослідження, на основі якого виявили головні вимоги роботодавців до навичок працівника.
Як повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, оскільки знання, якими володіють студенти після закінчення вишу, і навички, які необхідні роботодавцю, – відрізняються, в міській раді провели дослідження, на основі якого виявили головні вимоги до претендентів. Тому серед завдань кластера неформального освіти – проведення тренінгів і семінарів для розвитку у майбутніх фахівців умінь і навичків, які будуть корисні їм і компаніям.
«Є навички XXI століття, які затверджені ООН, і до них прагне весь світ. Вони будуть затребувані на ринку праці у 2050 році. Тому ми не повинні відставати і готуватися вже зараз, щоб людина через 10, 20, 30 років могла відповідати рівню праці, щоб підготувати систему освіти, і роботодавці розуміли, які спеціальності, компетенції для них важливі», – сказав Олексій Чубаров.
Він повідомив, що міська рада починає вести переговори з великими роботодавцями міста. Планується співпраця для професійного розвитку та працевлаштування молоді з АТ «Турбоатом», IT-сектору, представниками бізнесу, сфери послуг.
Нагадаємо, що презентація Кластера неформальної освіти «Kharkiv EDU Cluster» відбулася в жовтні 2019 року. Він працює за трьома основними напрямками: популяризація ринку неформальної освіти, інтегрований розвиток і формування екосистеми ринку неформальної освіти. Завдання проєкту – стратегічний розвиток, підтримка і популяризація неформальної освіти.