У Харкові готуються до подачі тепла. ФОТО

11.10.2019 18:10   -
Автор:
Про це повідомили сьогодні, 11 жовтня, на нараді з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період. Нараду провів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.
За інформацією КП «Харківські теплові мережі», ведеться робота щодо заповнення систем теплоносіїв. Перед подачею тепла бригади працюватимуть усі вихідні. З 15 жовтня опалення почнуть включати в будівлях соціальної сфери. На підключення шкіл, дитячих садків, лікарень, закладів культури та інших об'єктів соцкультпобуту знадобиться три-чотири дні. Одночасно тепло почнуть подавати і в житлові будинки.
Ігор Терехов доручив сформувати аварійні бригади, які в терміновому порядку усуватимуть дефекти, якщо такі будут з'являться. «Щоб вони були в оперативному підпорядкуванні у глав районних адміністрацій, тому що більшість дзвінків надходить саме в райони. Зараз основне завдання – запуск тепла», – зазначив перший віце-мер.
Також в КП «ХТМ» повідомили, що в місті тривають роботи з заміни трубопроводів. В рамках співпраці зі Світовим банком в Харкові вже завершили перекладку тепломереж на вул. Киргизькій, вул. Богдана Хмельницького, вул. Броненосця «Потьомкін», частині вул. Динамівської.
Крім того, як зазначалося на нараді, в місті виконали 60% робіт із закриття контурів житлових будинків (ремонт вікон і дверей у під'їздах, підвальних і горищних приміщеннях). Завершити роботи планується у листопаді.
Нагадаємо, що на підготовку житлового фонду Харкова до опалювального сезону було спрямовано майже 1 млрд грн. Було комплексно підготовлено до зими 8,5 тис. житлових будинків, всі об'єкти освіти, охорони здоров'я, соціально-культурної сфери, фізкультури та спорту. КП «Харківські теплові мережі» провело ремонт і реконструкцію понад 24 км технічно зношених теплових мереж. На КП «Харківводоканал» виконали перекладку і санацію 13 км зношених водопровідних мереж, а також 1,3 км мереж водовідведення. Під час підготовки об'єктів дорожнього господарства капітально відремонтували 113 тис. кв. м і провели поточний ремонт 193 тис. кв. м доріг.