У Харкові готуються до Дня міста

06.08.2019 10:30   -
Автор:
Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов 5 серпня провів нараду з цього питання з головами районних адміністрацій, директорами департаментів та комунальних підприємств, представниками Національної поліції та ін.
Як повідомила директор Департаменту культури Світлана Бабицька, загальноміські святкування розпочнуться 22 серпня в сквері «Стрілка», де запланована велика розважальна програма на воді – концерт, фаєр-шоу та світлова вистава на мосту.
О 8:00 23 серпня розпочнеться урочисте покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку. А о 10:00 на пл. Конституції відбудеться флешмоб, присвячений Дню Державного прапора України.
23-25 серпня, з 16:00 до 23:00, на пл. Свободи працюватиме святкове містечко з численними локаціями.
«До семи годин вечора будуть організовані розваги для жителів і гостей міста, а о 19:00 починатиметься концертна програма. 23 серпня виступлять відомі виконавці української естради, 24 серпня – гості із зарубіжних міст-побратимів, наприклад, з Туреччини, Китаю, Ізраїлю, Угорщини, США, а 25 серпня – харківські виконавці. Також свої розважальні програми готують всі райони міста. Всього у виступах буде задіяно близько 1,5 тис. учасників», – зазначила Світлана Бабицька.
Ігор Терехов повідомив, що зараз місто активно готується до свят.
«Зараз ми готуємося до Дня міста, прибираємо і прикрашаємо вулиці, двори. Я впевнений, що все пройде спокійно і мирно. Заходи в День міста традиційно розпочнуться на Меморіалі Слави, куди прийде багато харків'ян, щоб віддати данину пам'яті загиблим. А кульмінацією цього дня стане вшанування нових почесних громадян міста Харкова, яким увечері на площі Свободи Геннадій Кернес вручатиме відзнаки. Потім відбудеться концерт, на якому виступлять наші відомі артисти, і я впевнений, що всім це дуже сподобається», – зазначив Ігор Терехов.
Щоб харків'янам було зручно дістатися додому після свята, 23 серпня роботу метрополітену буде продовжено.
У рамках святкування 76-ї річниці визволення Харкова від нацистських загарбників та Дня міста з 17 по 24 серпня також заплановано проведення 12 спортивних турнірів і змагань, в тому числі традиційний марафон «Визволення», який відбудеться 18 серпня.