У Харкові до зими підготовлено понад 60% будинків. ФОТО

18.07.2019 14:50   -
Автор:
У нараді також взяли участь керівники та співробітники районних адміністрацій, профільних департаментів міськради і комунальних підприємств міста.
За інформацією Департаменту комунального господарства, на сьогоднішній день системи центрального опалення підготовлені до осінньо-зимового сезону в 63% житлового фонду міста. Як зазначив Ігор Терехов, в семи районах міста роботи ведуться згідно з графіком, виняток, як і раніше, становлять лише Київський і Шевченківський райони.
«Ми розуміємо проблему, яка існує на тепломережах. У зв'язку з цим було прийнято рішення на найближчій сесії міської ради виділити 20 мільйонів гривень, які будуть спрямовані на закупівлю матеріалів для «Харківських теплових мереж». Це дозволить нам підготуватися до більш стабільного проходження осінньо-зимового періоду», – зазначив Ігор Терехов.
Він також повідомив, що не дивлячись на те, що Світовий банк скоротив обсяги фінансування тепломереж по всій Україні, керівництву міста вдалося домогтися виділення кредитних коштів на перекладку магістралей у Харкові.
«У нас відбулися дуже важкі переговори зі Світовим банком, за підсумками яких було прийнято рішення про виділення необхідних коштів для міста. Сьогодні закінчуються всі тендерні процедури, і ми сподіваємося, що вже до вересня будуть закуплені труби. Це дасть нам можливість замінити магістралі і підготувати місто, включаючи Київський і Шевченківський райони, до зими», – підкреслив Ігор Терехов.
Також він дав доручення керівництву комунальних служб і профільних департаментів протягом двох тижнів усунути місця розриттів по місту.
Згідно з графіком йде підготовка до зими і закладів освіти. Як повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко, в школах і дитсадках до початку зими планується відремонтувати 164 покрівлі, 50% робіт вже виконано. За її словами, в цьому навчальному році в місті буде відкрито 10 нових груп у дитячих садках, в трьох з них вже закінчено ремонт. Крім того, завершено реконструкцію шести шкільних стадіонів, ще на 14-и ведуться ремонтні роботи.
Триває в місті і ремонт внутрішньоквартальних доріг. Як повідомив директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства Володимир Чумаков, на сьогоднішній день виконані роботи за 82 адресами, на ділянках за 64-ма – тривають.
Також йде підготовка до зимового періоду снігоприбиральної техніки, комунальники закуповують пісок і сіль.