У дворах по Великій Панасівській облаштовують внутрішньоквартальні дороги

13.11.2019 14:59   -
Автор:
Бригада дорожників реконструює внутрішньоквартальні дороги і пішохідні доріжки у дворах по вул. Великій Панасівській, 250, 250/1 і так до будинку №250/6. З проханням привести до ладу дороги у дворах жителі цих будинків звернулися до Харківського міського голови Геннадія Кернеса на одному з його особистих прийомів. Після зустрічі з мером був розроблений проєкт реконструкції внутрішньоквартальних доріг і тротуарів, і почались роботи.
Як повідомив головний інженер фірми-підрядника Костянтин Самоляк, в цьому районі покриття з асфальтобетону було лише на деяких дорогах, всі інші дороги – грунтові. Крім того, тут не було дощоприймальних колодязів.
Перш ніж приступити до асфальтування, дорожники облаштували системи водовідведення, розширили проїжджу частину доріг, облаштували місця для паркування, місця для контейнерів для побутових відходів, встановили 1,5 км бордюру. Майже всі дороги покрили щебенем, після чого заасфальтують.
У дворах відремонтували тротуари. За словами Костянтина Самоляка, було встановлено близько 600 п. метрів тротуарного бордюру, заасфальтовані тротуари, підходи до під'їздів і майданчики, всього – близько 500 кв.м.
Крім того, всі ділянки, де це було необхідно, особливо на входах в під'їзди, знизили. «Оскільки тут дуже багато проживає літніх людей, молодих мам з колясками і людей з обмеженими можливостями. Тому всі ці моменти ми врахували», – зазначив головний інженер фірми-підрядника.
До асфальтування самих внутрішньоквартальних доріг дорожники візьмуться в кінці тижня. У планах укласти новий асфальтобетон на площі близько 3 тис. кв. м.