Сергій Андрєєв: До кінця тижня у всі будинки буде подано тепло

13.11.2019 09:30   -
Автор:
Про це 12 листопада в ефірі телепрограми «Харьковские известия» повідомив генеральний директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв.
За його словами, процес підключення житлового фонду до тепла тривалий і займає в середньому від двох до трьох тижнів. При цьому велика частина тепломереж – а їх в місті близько 3,6 тис. км – має високий відсоток зношеності, що призводить до частих поривів.
«Ми сьогодні експлуатуємо систему теплопостачання, яка побудована в радянські часи і має високий відсоток зношеності. Тому у момент, коли ми починаємо підключати до тепла будинки, піднімаємо температуру і тиск, на мережах відбуваються аварійні ситуації, ми усуваємо дефекти і знову пускаємо тепло», – пояснив Сергій Андрєєв.
Директор ХТМ також зазначив, що на сьогоднішній день в місті підключені до тепла всі установи соціальної сфери і 98% житлових будинків. Зокрема, вже з теплом мешканці 7-ми з 9-ти районів Харкова, виняток становлять лише Шевченківський та Київський, куди кинуті всі сили підприємства.
«Сьогодні там працює достатня кількість бригад, техніки, і є всі необхідні матеріали для того, щоб усунути проблеми і запустити тепло в житлові будинки на Олексіївці і Павловому Полі», – підкреслив Сергій Андрєєв.
При цьому він акцентував увагу споживачів, що оплата за опалення буде нараховуватися городянам виключно з дня включення тепла і за фактом його споживання.