Підприємців першої столиці привітали з прийдешнім професіональним святом. ФОТО

29.08.2019 15:40   -
Автор:
З професійним святом присутніх привітала директор Департаменту підприємництва та споживчого ринку Вікторія Китайгородська.
«Професію підприємця обирають сильні, мудрі, енергійні і талановиті люди. Вести власну справу – великий ризик, велика відповідальність, і ви це розумієте. Ви наповнюєте бюджет міста, створюєте нові робочі місця, підвищуєте конкурентну здатність вітчизняної продукції на світових ринках. Завдяки вашому професіоналізму будуються основи успішної економіки не тільки нашого міста, а й усієї країни. Сподіваюся, що ми й надалі підтримуватимемо добрі, партнерські стосунки, які були засновані на принципах взаємної поваги і розуміння. Для вас працює міська програма підтримки розвитку підприємництва, наш вебпортал, електронні сервіси. Думаю, спільними зусиллями ми доб'ємося ще більших результатів для економічного процвітання нашого міста», – зазначила Вікторія Китайгородська.
Директор департаменту вручила підприємцям Почесні грамоти виконавчого комітету Харківської міської ради, Подяки міського голови та Почесні грамоти Департаменту підприємництва та споживчого ринку. З повним списком нагороджених можна ознайомитися тут.
Також підприємців привітав ректор Харківського державного університету харчування та торгівлі, Почесний громадянин міста Харкова Олександр Черевко. Він зазначив, що прийоми з нагоди професійних свят – гарна традиція міської влади.
«Харків завжди був підприємницьким містом і славився своїми ярмарками, великими підприємствами. Але на малому і середньому бізнесі також базується державний устрій, бо значна частина бюджету міста і держави формується підприємцями – вами. Дякую за вашу роботу», – сказав Олександр Черевко.
Також до нагороджених звернулися представники Державної фіскальної служби України, Спілки підприємців Харківської області. На прийомі для всіх гостей виступили артисти.
Зазначимо, що День підприємця відзначається в Україні щорічно у першу неділю вересня.
Довідка. За даними Головного управління ДФС у Харківській області, станом на 1 січня 2019 року в Харкові підприємницьку діяльність ведуть 110 тис. Фізичних осіб-підприємців. Найбільша кількість підприємств малого і середнього бізнесу зосереджена у сферах оптової та роздрібної торгівлі, послуг і промисловості.