Олег Демченко: Відновлення довіри мешканців регіону до міліції — найвища оцінка нашої роботи

01.04.2013 09:54   -
Автор:

Навантаження колосальні, і це жодним чином не має позначатися на якості роботи правоохоронних органів. Щодня міліція працює в цілодобовому режимі і намагається в повному обсязі виконувати покладені на неї завдання по боротьбі зі злочинністю, охороні громадського порядку і забезпеченню належної безпеки мешканців Харківської області.

Генерал‑майор міліції Олег Демченко приступив до керування харківською міліцією лише два тижні тому. Але на сьогоднішній день ним вже зроблені конкретні висновки щодо стану справ в діяльності підрозділів ГУМВС України в Харківській області. Значну допомогу в цьому керівнику обласного ГУ МВС надає спілкування з особовим складом підпорядкованих йому служб та підрозділів органів внутрішніх справ. Практично щодня Олег Михайлович особисто знайомиться з особливостями в роботі міської міліції та обласних райцентрів. Під час таких зустрічей очільник обласного ГУ МВС має можливість на власні очі побачити та проаналізувати, в яких умовах сьогодні працюють підрозділи правоохоронців Харківщини, які проблеми в діяльності міліції турбують органи місцевого самоврядування.
Спілкуючись з особовим складом Харківського гарнізону, начальник Головного управління наголошує, що головними завданнями міліції були і залишаються повнота реєстрації злочинів та належне на них реагування. Олег Демченко також визначив ряд ключових питань, які потребують негайного вирішення в поточному році. Основними залишаються боротьба з корупцією, руйнування корупційних схем в органах влади та управління, контролюючих органах, а також ефективна протидія розкраданню бюджетних коштів, злочинам в сфері земельних відносин, виявлення та припинення фактів нелегального грального бізнесу. Безумовним пріоритетом в окреслених питаннях Олег Демченко визначив розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, а також організацію належної протидії вуличної злочинності.
Генерал‑майор міліції Олег Демченко зазначив, що для утримання контролю над станом криміногенної ситуації у поточному році необхідно значно посилити роботу підрозділів Управління по боротьбі з організованою злочинністю, карного розшуку, Державної служби по боротьбі з економічними злочинами, злочинами, пов’язаними з незаконним обігом наркотиків та інших оперативних служб.
— Харківський регіон — один з найбільш великих в Україні, тому криміногенна ситуація в ньому складна та, на мою особисту думку, потребує суттєвого покращення, — наголосив начальник ГУ МВС України в Харківській області генерал‑майор міліції Олег Демченко. — На сьогодні значна кількість резонансних тяжких злочинів залишається нерозкритою. Як наслідок — зниження рівня довіри жителів регіону до міліції. Нам необхідно в найкоротші терміни змінити ситуацію на кращу. Зневіра населення в професіоналізмі правоохоронних органів вимагає від нас спільними зусиллями негайно виправити нелегку ситуацію, вжити додаткових невідкладних та дієвих мір.
Начальник харківської міліції також піддав різкій критиці роботу окремих керівників органів та підрозділів ГУ МВС України в Харківській області, які мають найгірші показники в оперативно-службовій діяльності, та наголосив, що керівництвом Головного управління будуть прийматися рішучі міри для кадрового оновлення керівної ланки, а також забезпечення законності в повсякденній діяльності працівників міліції регіону.
Олег Демченко впевнений, що потенціал органів внутрішніх справ Харківщини дозволяє справитися с усіма складними питаннями та на достойному рівні виконувати завдання, що сьогодні поставленні перед міліцією керівниками держави та Міністерства внутрішніх справ України.
ВЗГ ГУ МВС України в Харківській області