На підготовку до опалювального сезону було спрямовано майже 1 мільярд гривень

09.10.2019 17:59   -
Автор:
Про це сьогодні, 9 жовтня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради повідомила заступник директора Департаменту комунального господарства Руслана Колодна.
За її словами, комплексно підготовлено до зими 8,5 тис. житлових будинків. КП «Харківські теплові мережі» провело ремонт і реконструкцію понад 24 км технічно зношених теплових мереж, підготовлено до роботи вісім районних котелень, 245 квартальних і локальних котелень, 297 центральних та індивідуальних теплових пунктів, 11 насосних станцій.
На КП «Харківводоканал» провели підготовку технологічного та електричного обладнання на 18 водопровідних насосних станціях та резервуарах чистої води «Лосєве» та «Лідне», виконали перекладку і санацію 13 км зношених водопровідних мереж, а також 1,3 км мереж водовідведення.
Як повідомила Руслана Колодна, під час підготовки об'єктів дорожнього господарства капітально відремонтували 113 тис. кв. м і провели поточний ремонт 193 тис. кв. м доріг, виконали капітальний ремонт 181 тис. кв. м і поточний ремонт 16 тис. кв. м внутрішньоквартальних доріг і тротуарів. Проведено поточний ремонт п'яти мостів, чотирьох віадуків і чотирьох шляхопроводів.
За її словами, до опалювального сезону готові всі об'єкти освіти, охорони здоров'я, соціально-культурної сфери, фізичної культури і спорту.
Секретар Харківської міської ради Олександр Новак нагадав, що міський голова Геннадій Кернес підписав розпорядження про початок опалювального сезону з 15 жовтня.
«На підготовку до роботи в осінньо-зимовий період у Харкові спрямований майже 1 млрд грн, фінансування збільшене в порівнянні з минулим роком на 14%. Ті питання, які ще залишилися в роботі, повинні бути вирішені до дати, зазначеної в розпорядженні міського голови», – зазначив Олександр Новак.