Молодіжна рада нового скликання визначила напрямки роботи. ФОТО

17.01.2020 09:41   -
Автор:
Таке рішення було прийнято 16 січня на першій сесії Молодіжної ради III скликання. Також на сесії було обрано нового голову Молодіжної ради, голів і членів комісій і департаменту. Їх привітав заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко. Він побажав молоді нових досягнень.
«За вами – майбутнє міста. У міській раді ви знайдете професійний розвиток, друзів і команду, а за підтримки міського голови реалізуєте ще більше цікавих проєктів. Упевнений, що ви продовжите розвивати ініціативи, яка почала стара команда. Ідіть до своєї мети, і у вас все вийде. Я бачу команду, підтримку. Отримуйте досвід колег, будьте відкриті, розвивайтеся. Успіхів!» – сказав Костянтин Лобойченко.
На сесії в рамках Адміністративного департаменту створено три відділи: фінансовий, HR (управління персоналом) і PR (зв'язки з громадськістю). Головою департаменту, першим заступником голови Молодіжної ради стала Юлія Савченко. Також були обрані голови семи постійних комісій ради.
Як повідомила голова комісії з питань розвитку міжнародної співпраці та туризму Яна Щербань, в 2020 році продовжиться реалізація проєкту «Школа молодого дипломата». Крім того, кілька разів на місяць проводитимуться зустрічі з діячами міжнародних відносин, тематичні спікер-клаби на іноземних мовах тощо. Планується також створити серію відео про Харків англійською та українською мовами з запрошенням відвідати місто і розробити тематичні тури Харковом.
Комісія з питань розвитку публічного управління займеться стратегічним розвитком молодіжної політики шляхом формування обізнаного лідерства. Як повідомила голова комісії Вікторія Мойсеєнко, необхідно розвивати бренд української молоді, проводити аналіз потреб молодих людей і створити моніторингову систему відстеження ефективності молодіжних проєктів.
Голова комісії з питань розвитку студентства та освіти Максим Коваль повідомив, що мета комісії – розробити освітній продукт, який підвищить культуру роботи органів студентського самоврядування та сприятиме створенню єдиної студентської спільноти.
Комісія з питань охорони навколишнього середовища та екології зосередить свою діяльність на сферах поводження з відходами, поводження з тваринами, розвитку і збереження рекреаційних зон. Як зазначив голова комісії Кирило Чікірякін, до співпраці в цих сферах планується залучити міськраду, бізнес, громадські об'єднання, щоб потім сформувати комплексні пропозиції.
Голова комісії з питань нічного життя Артур Приймак повідомив, що мета роботи в цьому напрямку – об'єднати працівників сфери, створити можливості для реалізації нових проєктів і сприятливі умови для проведення фестивалів, а також створити бренд нічного Харкова.
Як зазначив голова комісії з питань розвитку підприємництва та працевлаштування Георгій Петров, молодим підприємцям продовжать надавати консультації, власники бізнесу зможуть отримати експертну підтримку. У планах комісії – провести дослідження з працевлаштування і розвивати потенціал молоді в цій сфері.
За словами голови комісії з питань розвитку культури Руслана Місюні, комісія займеться вирішенням проблем культурного середовища і повинна налагодити співпрацю між діячами та інституціями культури та громадськими організаціями, а також сприяти підвищенню ролі культури як об'єднуючого чинника.
Довідка. Молодіжна рада – консультативно-дорадчий орган при Харківському міському голові, який був створений в грудні 2015 року. Рада взаємодіє з сімома молодіжними радами в Україні, з двома – в Польщі і двома – в Німеччині, завдяки чому активно реалізує міжнародну політику. За чотири роки роботи ради заявку на вступ в організацію подали понад 1300 осіб з 70 різних організацій, студентських та учнівських самоврядувань. Серед масштабних ініціатив Молодіжної ради – щорічний ярмарок вакансій «Dream Job», проект «DJ Stream» (виступи українських музикантів, які транслюються в прямому ефірі з популярних місць Харкова), створення інформаційного ресурсу «Kharkiv Eco Сity» в «Facebook» і «Instagram», участь в організації «Конгрес ініціатив Східної Європи» в Любліні (Польща) та ін. Більшість проєктів були реалізовані за позабюджетні кошти.