«Майкрософт» візьме участь у побудові «розумного» Харкова. ФОТО

17.10.2019 17:11   -
Автор:
Згідно з документом, до кінця року сторони повинні узгодити Дорожню карту щодо реалізації низки проєктів. Серед пріоритетних завдань – співробітництво у сфері освіти; аналіз управління програмним забезпеченням у міській раді; підтримка стартапів, які беруть участь у smart-city-проєктах з включенням їх в програму «Microsoft for Startups»; потенційне введення хмарних сервісів Microsoft для спільної роботи, аналітики і планування проєктів.
Як зазначив Геннадій Кернес, всі ці ініціативи допоможуть зробити Харків сучасним і комфортним містом.
«Для нас сьогодні важливий день, тому що такий гігант в області IT, як «Майкрософт» – в мерії, готовий брати участь у побудові «розумного» Харкова і реалізувати разом з нами низку важливих і масштабних проєктів. За вашої участі ми покращимо технічне забезпечення міста, підвищимо якість послуг, що надаються. Будемо підтримувати стартапи і вдосконалювати міську інфраструктуру. Наші проєкти будуть просуватися, і ми подамо приклад, як можна працювати з органами місцевого самоврядування», – зазначив Геннадій Кернес.
Як повідомив Ян Пітер де Йонг, компанія «Microsoft» допоможе поліпшити ефективність муніципального управління.
«Ми дуже раді, що у нас є можливість внести свій внесок у розвиток Харкова. У нашому розумінні створення «розумного» міста у більшій частині складається з того, щоб створити умови вільної і легкої взаємодії з громадянами. Досягти того, щоб робота співробітників міської ради була більш ефективною. Оптимізувати внутрішні процеси з кінцевою метою – зробити Харків кращим місцем для життя», – сказав Ян Пітер де Йонг.
Геннадій Кернес повідомив, що до побудови «розумного» міста у Харкові вже приєдналися компанії «Vodafone», «Huawei», «Hewlett Packard», «Cisco», «Vodafone» та ін.
Нагадаємо, 9 жовтня Геннадій Кернес підписав Меморандум про співпрацю з компанією «Київстар». Документ передбачає створення пілотних розробок у сфері електронних платежів і управління у міському транспорті, цифрової ідентифікації на міських порталах та інших напрямках проєкту «Розумне місто».