Інфраструктура міста розвивається: закуповують нові тролейбуси і вагони метро

16.10.2019 15:05   -
Автор:
«Готуємося до будівництва метро, ​​купуємо нові тролейбуси в рамках угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку і плануємо придбати в рамках угоди з Європейським інвестиційним банком», – повідомив мер Харкова на сесії міськради.
Заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов уточнив, що Харків вже отримав 23 з 57-ти тролейбусів, закуплених в рамках угоди з ЄБРР. Поставки тривають.
Також Євген Водовозов нагадав, що до кінця року в Харкові планують відкрити нову тролейбусну лінію на Північну Салтівку, яка з'єднає ст. м. «Героїв Праці» і розворотне коло на вул. Наталії Ужвій. Буде відновлено тролейбусний маршрут №17, який курсував від пл. Свободи до заводу «Комунар» (вул. Рудика, 2). З таким проханням до міського голови зверталися мешканці будинків в районі заводу на особистих зустрічах.
Крім того, заступник міського голови повідомив, що у Харківському метрополітені пройшла зустріч, на якій були прийняті пропозиції щодо постачання вагонів нового зразка. Місто замовляє їх за кошти Європейського інвестиційного банку. Два постачальники – Крюківський вагонобудівний завод і китайська компанія «CRRC» – подали необхідний пакет документів у присутності консультанта, представника французького банку, і тепер належить оцінити ці пропозиції.