Ігор Терехов зустрівся з експертами ОБСЄ

17.12.2019 16:20   -
Автор:
Ольга Скріповская зазначила, що працює в ОБСЄ давно, а у Харкові – з початку року. Мета візиту до міської ради – представити команду місії і обговорити питання і ситуації, пов'язані з «Формулою Штанмайєра» і земельною реформою, як це може вплинути на безпеку і відобразитися на роботі влади.
Ігор Терехов повідомив, що кожен має право висловлювати свою позицію, земельна реформа не стосується міста, а після загострення внутрішньої політичної ситуації навколо «Формули Штанмайєра» депутати Харківської міської ради першими ухвалили звернення до Президента України, щоб підтримати його рішення у пошуках миру.
«Потрібно закінчувати військові дії. Харків пройшов різне – було кровопролиття, багато людей загинуло у зоні АТО, місто прийняло велику кількість вимушених переселенців. Тому, ніщо так не хвилює харків'ян, як мир. Донецьк і Луганськ – українська територія. Потрібно, щоб там був порядок і стабільність», – зазначив перший віце-мер.
Він сказав, що міська рада надасть необхідну інформаційну підтримку місії для моніторингу безпеки ситуації в регіоні, а також підкреслив, що влада готова до місцевих виборів і продовжить розвиток Харкова у всіх напрямках.
Довідка. ОБСЄ (англ. OSCE, Organization for Security and Cooperation in Europe) – Організація з безпеки і співробітництва в Європі, яка займається питаннями безпеки і об'єднує 57 країн в Північній Америці, Європі та Центральній Азії. Штаб квартира ОБСЄ знаходиться в Австрії (Відень).
Постійна рада ОБСЄ схвалила рішення про направлення в Україну спеціальної моніторингової місії за запитом Уряду України 21 березня 2014 року. Представництва Спеціальної моніторингової місії знаходяться в Херсоні, Одесі, Львові, Івано-Франківську, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Чернівцях, Луганську та Києві (головний офіс).