Ігор Терехов обговорив з ініціативною групою створення соціального патруля

16.12.2019 17:01   -
Автор:
«Почнемо з пілотного проєкту в Індустріальному районі, а потім плануємо, що цей досвід пошириться на все місто, щоб ми ефективно боролися з наркоманією. Міський голова Геннадій Кернес ухвалив рішення, що ми зобов'язані боротися з цим явищем, бо це лихо, яке вбиває наше молоде покоління. Тому буде створена громадська організація, у її членів будуть відповідні документи. Сьогодні це 20 осіб, а далі набиратимемо волонтерів, небайдужих людей. Будемо чесними: роботи тільки правоохоронних органів, щоб протистояти цьому явищу, мало. Щоб боротися ефективно, треба на цю проблему навалитися всім», – зазначив перший заступник міського голови Ігор Терехов.
За його словами, соціальний патруль буде затримувати тих, хто робить так звані закладки, і покупців наркотичних речовин. Також у патрульних будуть балончики для зафарбовування на будинках і будівлях електронних адрес, за якими продаються наркотики.
Під час сьогоднішньої зустрічі сторони також обговорили необхідність створення ресурсних центрів для лікування і реабілітації наркозалежних.
«Відсоток ефективності лікування становить всього лише 6-7%, але навіть ці невеликі цифри – це врятовані життя людей», – підкреслив Ігор Терехов.