Харківські художники продовжують створювати мурали. ФОТО

11.10.2019 09:55   -
Автор:
Як повідомив 10 жовтня директор ТОВ НВП «Пріск», що займається установкою муралів, Олег Мазуренко, автори творів – харківські художники, проєкти яких перемогли в рамках Бюджету участі.
Так, панно в стилі вишиванки прикрасило фасад житлового будинку на вул. Миру 48/1. Ще один авторський розпис «Година правди», що символізує, за задумом художника, правосуддя, з'явилася на торці будинку по пр. Московському, 15. На будинку по пров. Троїцькому, 2 художники творчої групи «Postulga Art» створили мурал із зображенням кролика, при виготовленні якого застосовувалася технологія пінополістиролу.
За словами Олега Мазуренка, робота над створенням арт-об'єктів і картин на міських будівлях триває. Зокрема, зараз художники працюють над реалізацією ще семи проєктів, які харків'яни побачать уже в листопаді. Одна з робіт з'явиться на Олексіївці, на будинку по пр. Людвіга Свободи, 68.
Нагадаємо, що в серпні – вересні в місті були реалізовані ще чотири творчі ініціативи харківських художників, які виграли у конкурсі на Бюджет участі. У їх числі – панно на фасаді житлового будинку по вул. Москалівській, 36, присвячене композитору Ісааку Дунаєвському, мурал під назвою «Дівчина в пісках» за адресою вул. Воробйова, 15/16, картина «Старий і море» на вул. Маяковського, 11 і розпис на будинку по вул. Клочківській, 234/2, який називається «У майбутнє».