Харківська міськрада ухвалила звернення до Президента України

16.10.2019 10:44   -
Автор:
Як наголошується в документі, звернення міськради обумовлено загостренням внутрішньої політичної ситуації в Україні.
«Ми, депутати Харківської міської ради, підтримуємо Президента України в пошуках миру. Ми вважаємо «Формулу Штанмайєра» єдиним на сьогодні реальним шляхом до припинення війни. Відведення військ не є відступом, а є кроком вперед до ще більшого припинення вогню, а, отже, і смертей. Розформування на тимчасово окупованих територіях всіх незаконних збройних формувань принесе спокій нашим братам, таким же українцям, як і ми, в окремих частинах Луганської та Донецької областей. Контроль над українським кордоном захистить від появи на території країни людей, які прагнуть подальшого протистояння на Сході, і буде сприяти проведенню місцевих виборів не під дулами автоматів, а під наглядом ОБСЄ. Вибори в ОРДЛО за українським законодавством повернев Україну неконтрольовані зараз території», – йдеться в документі.
Харківська міська рада в своєму зверненні закликала колег з органів місцевого самоврядування всіх рівнів підтримати зусилля Президента України Володимира Зеленського в його діяльності на шляху повернення миру до України. А ті міські і обласні ради, які прийняли рішення про недопущення «Формули Штанмайєром», відкликати ці документи.
Крім того, в своєму зверненні депутати Харківської міської ради вимагають від політиків усіх рівнів припинити інсинуації навколо цього документа, а також утриматися від проведення акцій «Ні капітуляції». «Формула Штанмайєра» не передбачає визнання анексії Криму. «Ця формула не легалізує бойовиків, а навпаки, передбачає повернення українського законодавства і правопорядку на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Відмова від неї в рамках Нормандського формату позбавить Президента аргументів на підтримку України з боку таких потужних союзників, як Німеччина і Франція», – сказано в документі.