Харків’янам пропонують зробити аналіз на напруженість імунітету проти кору

05.02.2019 09:42   -
Автор:
Коштом обласного бюджету заклад було забезпечено всім необхідним для проведення лабораторного дослідження.
За даними Управління охорони здоров’я ХОДА, з початку року в області зареєстровано 394 випадки кору. Для порівняння – за весь 2018 рік їх було 627, а за перший місяць 2018 року – 2.
Переважну більшість захворілих на кір становлять дорослі – 237 осіб, що становить 60,2% від загальної кількості захворілих.
В Україні, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, на кір захворіло понад 54 тис. людей. З початку року від ускладнень кору в країні померло 16 людей.
«Станом на 1 лютого на Харківщині проведено щеплення 5384 дітям. Щеплення дитячому та дорослому населенню проводяться у 426 кабінетах щеплень закладів охорони здоров’я первинної ланки. На сьогодні область повністю забезпечена вакциною виробництва Бельгії для проведення щеплень проти кору. В наявності 86800 доз», – розповіли в Управлінні охорони здоров’я.
Фахівці Управління проводять роботу щодо уточнення кількості осіб, які підлягають щепленню проти кору за епідемічними показаннями, та особам до 30 років. На сьогодні наявна інформація по 8 тис. особам. Щеплення отримали майже 3 тисячі. На напруженість імунітету до кору обстежено 1,5 тис. чоловік.
«Дорослі, які не щеплені проти кору та мали контакт з хворими на кір, можуть протягом 72 годин з моменту контакту з хворим бути щеплені за місцем проживання», – уточнили в Управлінні.