Харків’янам необхідно укласти договори з КП «Харківводоканал»

10.10.2019 15:10   -
Автор:
Про це сьогодні, 10 жовтня, повідомив начальник абонентної служби КП «Харківводоканал» Сергій Рязанцев.
За його словами, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», надання комунальних послуг здійснюється тільки на договірних засадах. Зокрема, на загальних зборах мешканці будинків більшістю голосів повинні вирішити, які договори вони укладуть – з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем або без. Начальник служби зазначив, що на собівартість послуги це не вплине, оскільки харків'яни і раніше платили за обслуговування будинків КП «Жилкомсервіс» або іншим обслуговуючим підприємствам.
Як повідомив Сергій Рязанцев, договори потрібно укласти в найкоротші терміни, не пізніше 1 травня 2020 року. Згідно із законом підприємство може не надавати послугу громадянам, які не підписали договір, та боржникам. Більш того, з 1 травня 2020 року всім, хто цього не зробить, буде нараховуватися пеня в розмірі 0,01% від суми заборгованості, і їм доведеться обслуговувати мережі самостійно.
«Договір укладається незалежно від того, є заборгованість чи ні. Людина звертається в абонентський відділ і може погасити заборгованість в розстрочку. Це стосується і тих, хто хоче оформити субсидію», – пояснив Сергій Рязанцев.
Він зазначив, що договори укладаються безкоштовно в абонентських відділах (адреси і телефони вказані в квитанціях) або у виїзних касах. При собі потрібно мати паспорт, довідку про ідентифікаційний код і документи на житло, в тому числі техпаспорт. Оформлення документів займає близько 10 хвилин.
Як повідомила начальник абонентського відділу Основ'янського району Ольга Остапович, виїзні каси виїжджають у райони приблизно один раз у два тижні. Графік виїздів розміщується на сайті підприємства. Крім того, відповідні оголошення розвішують у під'їздах будинків. При цьому начальник відділу зазначила, що співробітники підприємства працюють у жилетах, у них є посвідчення. Щоб уникнути випадків шахрайства, можна зателефонувати в КП «Харківводоканал» і дізнатися, чи працює там такий співробітник.
Зазначимо, що договори з КП «Харківводоканал» вже уклали понад 2 тис. харків'ян.
З детальною інформацією та прикладом документа можна ознайомитися тут.