Харків’ян і громадські організації міста запрошують взяти участь у конкурсі проектів на Громадський бюджет-2020

28.08.2019 13:05   -
Автор:
Як повідомили у комунальній установі «Офіс реформ», згідно з рішенням робочої групи, цього року була введена низка інновацій у процесах подачі і голосування за проекти.
Так, прийом ініціатив жителів міста для реалізації у рамках Громадського бюджету проходитиме з 1 по 30 вересня, експертиза проектів – з 1 по 31 жовтня, голосування за проекти – з 1 по 30 листопада, визначення проектів-переможців – до 10 грудня. Реалізація проектів запланована на 2020 рік.
Як зазначили в «Офісі реформ», на конкурс можна подавати проекти, спрямовані на:
1) підвищення енергоефективності об'єктів комунальної власності;
2) популяризацію і розвиток культури поводження з відходами, інші екологічні ініціативи;
3) розвиток молодіжної, дитячої та спортивної інфраструктури міста;
4) цифрову трансформацію Харкова і підвищення цифрової грамотності населення;
5) популяризацію здорового способу життя і боротьбу з наркозалежністю;
6) розвиток транспортної інфраструктури міста;
7) проведення фестивалів креативних іміджевих напрямків сучасного мистецтва, культури, розвиток туризму;
8) стартапи.
Загальний обсяг Громадського бюджету-2020 запланований у сумі 50 млн грн, при цьому мінімальний обсяг фінансування проекту становить 50 тис. грн, максимальний – 1,5 млн грн.
Мінімальна кількість голосів підтримки, які необхідно набрати ініціативі для внесення до переліку проектів, з яких визначаються переможці,- 300.
Додатково були скасовані окремі рейтинги для проектів фізичних осіб і громадських організацій, а також передбачена можливість голосування для внутрішньо переміщених осіб, які зареєстрували своє місце приживання на території Харкова.
Кожен харків'янин і громадська організація міста Харкова може подати свою ініціативу для реалізації у 2020 році, заповнивши форму проекту на інтернет-платформі «Портал харків'янина», або подати проект особисто за адресою: пл. Конституції, 7, 5-й поверх, каб. 90 (приймальня Департаменту бюджету і фінансів).
Нагадаємо, що в рамках Громадського бюджету міста Харкова в 2019 році були відібрані 80 проектів, які передані для реалізації виконавчими органами Харківської міської ради.