Харків розвиватиме співпрацю з китайським містом Аньшань. ФОТО

30.07.2019 17:59   -
Автор:
Сторони обговорили можливості співпраці в різноманітних напрямках.
Перший заступник мера Аньшаня Жун Ванг повідомив, що у них в місті проживають 3,6 млн осіб, і воно вважається «сталевою столицею» Китаю, оскільки є великим центром видобутку залізної руди і чорної металургії.
«Тим не менше, нас цікавить співпраця у різних сферах. Ми зацікавлені в обміні передовими технологіями і науковими досягненнями, а також хочемо ознайомити наших бізнесменів з можливостями зробити інвестиції у ваше місто. Нас цікавить взаємна торгівля, поставка різних товарів один одному. Упевнений, що якщо ми всі разом докладемо зусиль, то обов'язково досягнемо позитивного результату», – зазначив Жун Ванг.
Ігор Терехов підтвердив, що Харків зацікавлений у такій співпраці.
«Аньшань – найбільше місто в металургійній галузі в Китаї. А оскільки Харків – місто машинобудування, то нам важливо, щоб промислові підприємства мали активні взаємовигідні зв'язки з Китаєм. Наша бізнес-делегація може поїхати до Аньшаня, щоб подивитися, які точки дотику у нас є, які контракти можна підписати між харківськими та китайськими бізнесменами. Але цим ми не обмежуємося. Культура, спорт, освіта – це теж можливі напрямки співпраці», – повідомив Ігор Терехов.
Також під час зустрічі він запропонував встановити контакти між зоопарками двох міст для можливого обміну тваринами.
У підсумку сторони домовилися підписати в майбутньому протокол про наміри та співпрацю.
Нагадаємо, Харків має в КНР два міста-партнери: Тяньцзінь (угода підписана 1993 року) та Цзінань (2004 рік).