Харків розвиватиме співпрацю з Казахстаном та Азербайджаном. ФОТО

20.01.2020 15:11   -
Автор:
В ході зустрічі сторони обговорили розвиток подальших соціально-економічних відносин між країнами. Зокрема, Самат Ордабаєв повідомив, що в Харкові буде відкрито Консульство Казахстану, і представив кандидата на пост Почесного консула Казахстану в Харкові.
«Це повинна бути успішна і юридично грамотна людина, яка буде захищати і просувати інтереси своєї країни, і всі ці критерії дотримані у кандидата, який був запропонований в Харкові і вже схвалений в Казахстані. Я думаю, в найближчі два тижні ми відкриємо в Харкові Почесне консульство, що дозволить нам активізувати як культурно-гуманітарні, так і економічні відносини з містом», – зазначив посол Казахстану.
Геннадій Кернес, у свою чергу, розповів гостям про розвиток Харкова, зокрема, в сфері цифрової трансформації. «У нас зараз активно впроваджуються в життя процеси цифровий трансформації. Харків активно працює в цьому напрямку і сьогодні є одним з пілотних міст України в цьому питанні. Також у нас є серйозні бізнесмени, які націлені побудувати в Харкові міні-містечка, так звані smart-city, для того щоб створити комфортне житло і зони відпочинку для харків'ян», – сказав мер.
Крім того, міський голова повідомив, що в парку «Перемога» в Харкові буде встановлено бюст відомого поета Азербайджану Нізамі Гянджеві. Зазначимо, з проханням увічнити пам'ять мислителя в ході останнього візиту до Харкова до мера звернулися представники Посольства Азербайджану.
«Ми проведемо реконструкцію парку, в процесі якої можемо об'єднати наші з вами задумки, щоб це мало цілісний вигляд. Зараз там добудовується великий храм, і ще ми відведемо місце, щоб розмістити в цій зоні відпочинку частинку Сходу», – сказав Геннадій Кернес.
Посол Азербайджану висловив подяку меру за таку пропозицію і відзначив високу зацікавленість у співпраці з Харковом азербайджанської сторони. «Інвестиційний клімат в Харкові за останні роки стрімко поліпшується, і наші бізнесмени дуже хочуть увійти на харківський ринок. І приємно зазначити, що міський голова є гарантом цих відносин. Адже найголовніше для бізнес-кіл – це стабільність», – підкреслив Азер Худієв.
Після візиту до міського голови посли зустрінуться з харківськими бізнесменами, яким розкажуть про інвестклімат Казахстану і Азербайджану та запропонують реалізацію спільних проєктів.