Харків готується до будівництва метро

11.12.2019 09:20   -
Автор:
Про це 10 грудня повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.
За його словами, оголошений тендер, щоб вибрати фахівців, які стежитимуть за відповідністю проектно-кошторисної документації та виконанням будівельних робіт. Після цього визначать генерального підрядника, який займеться будівництвом метро. Переможців тендерів узгодять з європейськими банками, які виділили кредитні ресурси.
«Сім років велася щоденна робота з фінансовими установами, і сьогодні ми можемо з упевненістю сказати, що Харків отримає кредит в розмірі 320 млн євро. Місто виконало всі вимоги, які ставили європейські партнери», – повідомив Ігор Терехов.
Перший віце-мер зазначив, що проєкт «Продовження метрополітену в м. Харкові» – найуспішніший із залучення кредитних коштів в економіку міста за останні роки. Кошти залучені під державні гарантії, і половину тіла кредиту буде погашено за кошти держбюджету. Будівництво метро планується почати в кінці наступного року. Міська рада викупила практично всі об'єкти нерухомості, які розташовані на території майбутнього будівництва двох нових станцій.
Нагадаємо, що Верховна Рада ратифікувала договір України з Європейським інвестиційним банком про будівництво третьої лінії метрополітену у Харкові. Проєкт включає будівництво станцій «Державінська» і «Одеська», Олексіївського електродепо і закупівлю 85 вагонів. Він реалізується за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (160 млн євро) і Європейського інвестиційного банку (160 млн євро).