"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Геннадій Кернес зустрівся зі школяркою на її прохання. ФОТО

Дівчинка навчається у 10-му класі гімназії №152 та планує вступати до Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Вона дуже хотіла поспілкуватися з мером, і про таку зустріч на відкритті нової тролейбусної лінії попросила її мама.
Софія Лісман подивилася кабінет міського голови і запитала Геннадія Кернеса, як він став мером, якими життєвими принципами керується, про вибір людей в команду і як реалізувати себе.
«Я був депутатом, який виступав проти невдалих рішень. Мене не влаштовувало, як розвивалося наше місто, тому я зібрав команду однодумців, і ми перемогли. Люди довірили нам таке високо право, і ми працюємо тут другу каденцію. Є принципи, які я усвідомлював у міру дорослішання. Тепер розумію багато настанов батьків і передаю їх своїм дітям, друзям, союзникам. Якщо не буде команди однодумців, не буде таких результатів. Найголовніше, щоб харків'яни відчували, що влада вирішує їхні проблеми», – сказав Геннадій Кернес.
Міський голова подарував Софії книгу про Харків і познайомив з керівником КУ «Офіс реформ Харкова», головою Молодіжної ради при Харківському міському голові Михайлом Лазарєвим. Дівчинку запросили на засідання сесії Молодіжної ради, яке відбудеться завтра.
«Це молодь, яка разом з нами займається розвитком Харкова. Ти можеш спілкуватися з ними, знайти нових друзів, дізнатися щось нове», – сказав міський голова.
Після зустрічі з мером Софія Лісман розповіла, що її цікавило, як Геннадій Кернес став успішним і чи дійсно він такий харизматичний, як на екрані. Вона побоювалася, що він не відповість на частину питань, але міський голова виявився простим у спілкуванні.
«Здавалося, що він дуже серйозний, але у житті він набагато кращий. Він розумний, відчуває людей, тому я не просто задала питання, як він вибирає команду і як розуміє, кому довіряти. Вважаю, що і мені ця якість дуже допоможе у житті. У Харкові створюються молодіжні організації, він не боїться залучати підлітків до розвитку міста», – поділилася враженнями Софія Лісман.
Вона зазначила, що прийде на сесію Молодіжної ради. За її словами, у Харкові можна проводити більше фестивалів і частіше організовувати зустрічі школярів з мером.
Після зустрічі з міським головою для Софії провели екскурсію по міській раді.