Геннадій Кернес зустрівся з послом Азербайджану. ФОТО

29.10.2019 18:10   -
Автор:
29 жовтня Харківський міський голова Геннадій Кернес зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Азером Худаяр оглу Худієвим. Дипломат готує відкриття культурно-інформаційного центру в Харкові, який представлятиме громадські та творчі ініціативи цієї закавказької країни у Харківському регіоні. Центр відкриється 8 листопада. Крім того, на зустрічі йшлося про співпрацю в галузі туризму та участь азербайджанського бізнесу в українській економіці.
«Я задоволений змістом і атмосферою нашої зустрічі і дякую мера за прийом. Харків і вся Україна за останні десятиліття стала домом для п'ятисот тисяч моїх співвітчизників, і співпраця не переривалося всі ці роки. Зараз, крім підтримки земляцтва, ми знаходимо спільні інтереси у туристичній сфері, триває дуже активний освітній обмін, і, звичайно, на перше місце виходить інтерес нашого бізнесу в Україні. Азербайджанські будівельні та інші компанії мають великий успішний досвід в реалізації інфраструктурних проєктів по всьому світу. Найближчим часом ми плануємо організувати в Україні економічний форум, щоб знайти реальні точки дотику і підписати взаємовигідні контракти», – сказав Азер Худаяр оглу Худієв у ході зустрічі в міській раді.
Торговий оборот Харкова з Азербайджаном за 2018 рік склав майже 16 млн дол. США, при цьому зростає експорт українських товарів у цю країну. Геннадій Кернес підкреслив зацікавленість Харкова, перш за все, в інвестиціях, обміні міжмуніципальним досвідом у сфері управління міською інфраструктурою та в її модернізації.