Геннадій Кернес відкрив діагностичний центр з МРТ останнього зразка. ФОТО

13.12.2019 09:30   -
Автор:
Ще два центри працюють на базі лікарень №7 та 8. Для нового діагностичного центру придбали сучасне обладнання – магнітно-резонансний томограф та спіральний рентгенівський комп'ютерний томограф останнього зразка виробництва компанії «SIEMENS» (Німеччина). Центр відкрили за підтримки закордонного бізнес-партнера – ТОВ «Продіагностик центр».
У ході відкриття Харківський міський голова Геннадій Кернес і директор Європейського радіологічного центру Марина Овчинникова підписали договір соціального партнерства, завдяки якому щорічно 240 харків'ян зможуть проходити обстеження в центрі безкоштовно, за рахунок коштів міського бюджету.
«Ми співпрацюємо з центром не перший рік. Можу тільки подякувати від людей, які отримують кваліфіковану допомогу. Техніка дорога, але незамінна. Вона дає можливість поставити швидкий і точний діагноз і значить – вилікувати людей. Це можливість для лікарів використовувати всі свої знання і досвід. Вибір студентської лікарні – теж закономірний. Студенти з усієї України та багатьох країн світу здобувають освіту у наших вишах, думаю, якісною повинна бути і медична допомога для них», – сказав міський голова.
Головний лікар Міської студентської лікарні Марина Бакуменко зазначила, що оскільки більшість декларантів лікарні – студенти, безкоштовну діагностику в центрі зможуть пройти учні-сироти, у яких немає одного з батьків, діти з інвалідністю, учні інших пільгових категорій і пацієнти, у які немає можливості оплатити обстеження. За її словами, раніше пройти діагностику на подібному обладнанні можна було тільки за кордоном.
«Завдяки УЗД з еластографією можна бачити не тільки новоутворення, а й тканину, з якої воно складається. У МРТ останнього зразка 2019 року 48 комп'ютерних програм. Це обладнання – краще не тільки в Харкові, Україні, а й у Європі. Його можливості вражають. Але важливо не просто мати зображення, а й вміти його трактувати. Всі фахівці, які будуть трактувати дані, отримали освіту за кордоном і навчені працювати з таким обладнанням», – повідомила Марина Бакуменко.
Зазначимо, що завдяки соціальному партнерству в трьох філіях «Європейського радіологічного центру» щорічно проводять близько 540 безкоштовних обстежень.
Про відкриття нового діагностичного центру міський голова також повідомив у своєму Telegram-каналі.