Геннадій Кернес прокоментував результати парламентських виборів

25.07.2019 10:50   -
Автор:
За його словами, для Харкова це несподіваний результат, тому що кандидати партії «Опозиційний блок» не пройшли у парламент, хоча багато зробили, щоб завоювати довіру людей. Зустрічалися з ними, допомагали вирішувати проблеми, відповідали на питання і відчували підтримку.
«Сталося те, що у всіх округах Харкова, крім одного, виграли представники команди «Зе». Якщо взяти приклад в Україні В'ячеслава Богуслава, то президент «Мотор Січ» програв весільному фотографу. Герой України, промисловець, виробничник. І таких прикладів багато. Інше питання, що побачимо у подальшому. У всякому разі, я впевнений, що вони повинні розуміти, навіщо їх обирали у законодавчий орган», – сказав Геннадій Кернес.
За його словами, кандидати партії «Слуга народу» та їхні опоненти змагалися в нерівних умовах. У перших спочатку був політичний бренд і підтримка близько 40% виборців. І результати парламентських виборів говорять про підтримку президента.
«Люди підтримали президента у його зверненнях, що йому потрібно зібрати команду однодумців. Якщо взяти приклад Харкова – у мене як міського голови є більшість у міській раді, яка мене конструктивно підтримує, і ми бачимо, як розвивається Харків. І якщо така більшість у парламенті буде працювати над зміною нашої країни на краще – значить, все, що хотілося – збулося. Давайте почекаємо, поки можемо говорити тільки про підсумки виборів, але про них вже і так багато сказали», – відповів на запитання журналіста Геннадій Кернес.
Він повідомив, що зустрінеться з новообраними народними депутатами України від Харкова і обговорить спільну роботу.
«Я впевнений, що зустрінуся з народними депутатами, буду з ними спілкуватися, знаходити точки дотику. Писати депутатський запит вміють всі, а щоб зробити конкретні справи для людей – потрібен час. Для цього потрібна така зустріч.
Старі, нові технології, всі технології полягають в одному – хто завоює довіру людей. А як її завоювати – знають самі люди», – сказав Геннадій Кернес.