Геннадій Кернес підписав розпорядження про цифровий розвиток Харкова

19.08.2019 10:00   -
Автор:
16 серпня на своїй сторінці у «Facebook» він повідомив, що мета роботи міської влади у цьому напрямку – перевести послуги в електронний вигляд, щоб уникнути паперової тяганини і корупції.
«Президент Володимир Зеленський обіцяв зробити Україну «державою у смартфоні». Для Харкова це гарна новина, бо ми розуміємо, куди рухатися далі. Муніципальний «Портал електронних сервісів» дві третини довідок торік видав дистанційно, тобто взагалі без візиту. Ми використовуємо рішення «Hewlett Packard» для зберігання даних, разом із «CISCO», «Vodafonе» і «Huawei» працюємо над проектами «розумного міста» і ситуаційного центру. Але розвиток неможливий без залучення всієї країни», – написав Геннадій Кернес.
За його словами, до 1 січня в Україні планують запустити новий проект «Е-малятко». Наприклад, у Харкові вже сьогодні можна зареєструвати новонародженого, не виходячи з пологового будинку, і на місці отримати свідоцтво про народження. Але за документами з оформлення виплат та іншими довідками потрібно йти у різні інстанції.
«Якщо вийде – мама заповнюватиме одну форму на сайті, замість 37 папірців. Потрібно відкривати усі держреєстри, об'єднувати їх, робити спільну для українців ідентифікацію. Моє розпорядження передбачає аудит діючих реєстрів міста та адаптацію їх з урахуванням ініціатив Офісу Президента. Перехід взаємодії людей з держорганами в «цифру» значно покращує соціальні умови і бізнес в країні», – зазначив Геннадій Кернес.