Геннадій Кернес обговорив з підприємцями «Барабашово» будівництво нової дороги

18.09.2019 16:20   -
Автор:
Робоча зустріч міського голови Геннадія Кернеса з підприємцями ТЦ «Барабашово» щодо будівництва магістралі загальноміського значення від вул. Академіка Павлова до вул. Мойсеївської пройшла сьогодні, 18 вересня, в Харківській міськраді.
«Ми хочемо побудувати гарну і швидку дорогу, щоб з'єднати Салтівку, де живе понад 400 тисяч містян, із центром Харкова. Мені важливо, щоб харків'яни могли виїхати з місць свого проживання швидко і комфортно. Проблема в тому, що зараз на цьому місці стоять торговельні павільйони, які були побудовані концерном «АВЕК» з порушенням усіх норм і правил. Але перед законом усі рівні, і ніякий депутатський мандат, який є у власника «АВЕК» Олександра Фельдмана, йому не допоможе. Ці павільйони побудовані за «червоними лініями» – на дорозі, яка передбачена генпланом. Тому сьогодні ми розмовляємо з вами, щоб пояснити, як будемо діяти далі», – зазначив Геннадій Кернес, звертаючись до підприємців.
Міський голова нагадав, що земля під будівництво цієї дороги, або, як тоді говорили, метромосту, була зарезервована ще у 1953 році, і тоді навіть почалися будівельні роботи, які, втім, так і не були завершені. У кожному подальшому Генплані розвитку міста – 1986, 2004 і 2013 років – ця дорога також передбачалася.
«Там було заборонено будувати постійні споруди. Але «АВЕК» це зробив, взявши гроші з вас, підприємців. Тепер ми повинні цивілізовано вийти з цієї ситуації: місто побудує там дуже потрібну для зручності харків'ян дорогу, а ви отримаєте нові торгові місця», – зазначив Геннадій Кернес.
Планується, що нова дорога буде побудована до наступного Дня міста.