Геннадій Кернес: Міськрада бере під контроль вирішення проблем на коксовому заводі

03.10.2019 17:35   -
Автор:
У зустрічі також взяли участь директори профільних департаментів міськради і голови райадміністрацій. В ході зборів Геннадій Кернес озвучив дві головні проблеми, що склалися сьогодні на підприємстві: заборгованість з виплати заробітної плати і вирішення екологічної проблеми, пов'язаної з токсичними викидами коксового заводу.
«Я прийшов сюди, тому що на заводі працюють харків'яни і поруч з підприємством живуть люди. І я захищаю інтереси територіальної громади, а не стою на боці нових власників. Я ініціював ці збори, щоб ви могли задати всі питання, які вас цікавлять, і отримати чесні відповіді», – повідомив Геннадій Кернес.
У свою чергу представник нового керівництва заводу Сергій Кузяра пообіцяв, що вже з наступного тижня працівники заводу отримають зарплату за жовтень, а також «підйомні». При цьому він запевнив, що заборгованість, накопичена перед працівниками колишнім власником з травня по вересень, виплатять у повному обсязі протягом найближчих 2-3 місяців. Також він зазначив, що на сьогоднішній день підприємство знаходиться в оренді, але в найближчий місяць буде викуплене і почне працювати на повну потужність. Одночасно буде вирішуватися і проблема шкідливих викидів на виробництві.
«Ми оперативно поставили на підприємство вугілля, і завод продовжує працювати. З точки зору екологічних питань, ми розуміємо проблеми і занепокоєння жителів. У нас є чітка програма, яким чином ми будемо їх вирішувати. В першу чергу на виробництві буде встановлене ​​очищення від сірки, викид якої найбільше забруднює навколишнє середовище, паралельно ми займаємося придушенням пилу. І я думаю, що протягом двох років ми повністю приберемо палаючий факел на заводі, а всі надлишки газу будуть спрямовані на виробництво тепла і електроенергії. Тобто ми плануємо побудувати когенераційну теплоелектростанцію і таким чином всі шкідливі викиди наблизити до меж норми», – підкреслив Сергій Кузяра.
Геннадій Кернес пообіцяв робітникам і жителям району, що міська влада буде контролювати виконання обіцянок, які дало нове керівництво підприємства.
«Міська рада бере на себе функцію контролю за виконанням всіх прийнятих сьогодні рішень. Ми почули, що нове керівництво зобов'язується виплатити заробітну плату за поточний місяць, а також компенсувати всі борги перед вами за попередні місяці. Через три місяці ми знову зберемося тут з вами і послухаємо, як реалізуються ті зобов'язання, які взяли на себе власники», – сказав Геннадій Кернес.
Зазначимо, що сьогодні на підприємстві працюють 370 осіб. Найближчим часом штат планують збільшити ще на 60 працівників.
Також у ході зустрічі жителі району звернулися до міського голови з низкою проблем житлового характеру. Геннадій Кернес доручив директорам профільних департаментів вивчити їх і включити до плану робіт.