Геннадій Кернес і «Dell Technologies» підписали меморандум про співпрацю. ФОТО

13.09.2019 15:05   -
Автор:
Сторони домовилися спільно працювати над цифровою та IТ-трансформацією інфраструктури міста Харкова, яка, зокрема, буде спрямована на:
– аналіз даних систем відеоспостереження в реальному часі (захист периметра об'єктів, поведінка натовпу, моніторинг персональної поведінки та ін.);
– інтелектуальне управління «швидкими допомогами», дронами, натільними камерами поліцейських тощо;
– цифрову та електронну безпеку об'єктів і систем;
– забезпечення зв'язку в реальному часі з громадянами та впровадження системи інформування жителів міста.
Після підписання меморандуму Геннадій Кернес зазначив, що президент Володимир Зеленський обіцяв зробити Україну «державою в смартфоні», і в зв'язку з цим Харків чудово розуміє, в якому напрямку рухатися далі.
«Ми бачимо, як концепція «розумного міста» реалізована в Дубаї, Барселоні, Нью-Йорку, і наша мета – побудувати це тут. Для нас велика честь, що «Dell» буде нашим партнером. Ми вже заручилися підтримкою справжніх авторитетів у цій галузі – «Hewlett Packard», «Cisco», «Huawei» та інших гігантів. Думаю, з такими партнерами і з вашою допомогою Харків зможе швидко стати «розумним містом». Дехто наводить як приклад Київ, Львів, але наші позиції сильніші, інші міста відстають від нас у напрямку цифровізації», – підкреслив Геннадій Кернес.
Софі Роннертц погодилася з тим, що Харків у цьому напрямку пішов далеко вперед з точки зору бачення, як має бути влаштоване «розумне місто», а також розуміння технологій і інновацій, які допоможуть місту стати ще більш «розумним».
Довідка. Корпорація «Dell Technologies» надає комплексні інноваційні рішення в IT-сфері та обслуговує замовників у 180 країнах.