«Дзеркальний струмінь» готують до відкриття після ремонту. ФОТО

13.12.2019 09:45   -
Автор:
Про це 12 грудня повідомив заступник директора Департаменту комунального господарства Євген Пасенов.
За його словами, зараз на об'єкті працюють кілька будівельних бригад каменярів, малярів і електриків. За останні роки це одна з наймасштабніших реконструкцій «візитної картки» Харкова. Як зазначив Євген Пасенов, крім оновленого вигляду на фонтані з'являться і нововведення.
«Додався пандус для підходу людей з обмеженими можливостями. Також на фонтані замінили покриття на гранітний камінь. Масштабні роботи були проведені безпосередньо на фонтані і в місці, де тече вода, – там замінено все обладнання, яке вже прийшло в непридатність, і підводні мережі», – повідомив Євген Пасенов.
Також в ході реконструкції комунальники приділили особливу увагу підсвічуванню «Дзеркального струменя» – його постаралися зробити більш яскравим і сучасним.
«До ремонту фонтан був оповитий дротами і великими світильниками – тепер всі комунікації заховані в самому каркасі споруди. Також додані підсвічування по балюстраді і більш контурна – по всьому «Дзеркальному струменю». Тепер ми маємо в своєму розпорядженні 256 відтінків і можемо зробити будь-який колір, оскільки управління підсвічуванням тепер ведеться не з перемикачів, а з ноутбука», – підкреслив Євген Пасенов.
Завершити ремонт на об'єкті обіцяють найближчим часом.