Досвід Харківського притулку для тварин перейматимуть у Борисполі

18.10.2019 12:20   -
Автор:
Анатолій Федорчук зазначив, що харківський притулок – кращий в Україні. У центрі створені всі необхідні умови для утримання тварин, є майданчик для вигулу собак. Щотижня в центр приїжджають люди, які забирають собак і кішок. Частину коштів підприємство отримує з міського бюджету, а частину заробляє самостійно завдяки консультаціям, лікуванню тварин, стерилізації тощо. Крім того, на базі центру проходять міжнародні конференції ветеринарів, в яких беруть участь фахівці з різних країн.
«Я вважав, що в Україні є два притулки, які відповідають сучасним вимогам – у Львові та Харкові. Але переконався, що такий тільки один – у Харкові. Ми з нашими волонтерами були вражені тим, як цивілізовано там все побудовано. Притулок розташований на площі 4,5 га. Тварини утримуються в належних умовах, передбачені майданчики для вигулу собак. Щотижня в притулок приїжджають люди, які забирають кішок і собак додому», – повідомив Анатолій Федорчук на нараді в мерії Борисполя.
За його словами, аналогічна установа в їхньому місті тільки починає розвиватися і потрібно скористатися прикладом Харкова.