До проєкту «Зупинка» планують підключити міські автобуси

07.10.2019 16:14   -
Автор:
Про це сьогодні, 7 жовтня, повідомив директор Департаменту реєстрації та цифрового розвитку Олег Дробот, коментуючи роботу сервісу, що дозволяє стежити за рухом тролейбусів і трамваїв онлайн.
«Кожна одиниця рухомого складу обладнана трекером, який визначає її місце розташування у реальному часі. Цей проєкт спрямований на те, щоб харків'яни могли легко дізнатися, через скільки часу на зупинку прибуде тролейбус або трамвай. Наше завдання – відкрити дані про переміщення міського електротранспорту, щоб такі сервіси, як «Google Maps», «EasyWay» та інші могли цю інформацію інтегрувати у свої додатки. Дані вже відкриті, і ми ведемо переговори з компаніями, щоб вони їх використовували», – зазначив Олег Дробот.
Директор департаменту підкреслив, що Харків взяв курс на цифрову трансформацію і розвиток електронних сервісів, і проєкт «Зупинка» є яскравим прикладом цього.
«Ми розробляємо стратегію з використання відкритих публічних даних. Харків має велику кількість цифрової інформації про ті процеси, які відбуваються на його території. Загальносвітовою практикою є поступове відкриття цих даних, щоб громадськість, публічний сектор, приватні компанії могли будувати на їх основі зручні і безкоштовні сервіси для городян. Саме цим ми і займаємося», – повідомив Олег Дробот.
Детальніше про проєкт «Зупинка» можна дізнатися тут.