Центр допомоги постраждалим від насильства тепер має кілька відділень

16.10.2019 13:36   -
Автор:
Рішенням сесії міської ради комунальний заклад «Центр надання допомоги постраждалим від насильства в сім'ї», створене рішенням 16-ї сесії міської ради, перетворено в «Центр надання допомоги постраждалим від насильства». Також на сесії було затверджено Положення центру.
Нагадаємо, раніше у Харкові працювали комунальний заклад «Центр надання допомоги постраждалим від насильства в сім'ї» та Денний центр соціально-психологічної реабілітації «Розірви коло» – пілотний проєкт ООН. Денний центр прийнятий у комунальну власність, і таким чином створена комплексна інфраструктура для допомоги постраждалим від насильства.
До складу установи увійшли: відділення соціально-психологічної допомоги та методичного забезпечення; відділення кризового реагування; притулок для жінок, які постраждали від насильства.
Серед завдань і функцій центру:
– консультування і надання комплексної соціально-психологічної, первинної правової допомоги постраждалим особам;
– надання можливості короткострокового (до 10 днів на базі відділення кризового реагування) або довгострокового перебування (до 90 діб на базі відділення притулку для жінок, які постраждали від насильства) особам, які постраждали від насильства. Постраждалі влаштовуються в відділення кризового реагування або в відділення притулку для жінок, які постраждали від насильства;
– організація та підтримка груп взаємодопомоги постраждалим;
– організація і проведення семінарів, тренінгів, круглих столів, конференцій для постраждалих;
– проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання випадків насильства і формування нульової толерантності до його проявів у суспільстві;
– інформування населення про права потерпілих і соціальні послуги, що надаються центром.