Кредит на житло без відсотків: у Харкові змінять умови житлової програми для бюджетників

13.12.2019 10:34   -
Автор:
Про це 12 грудня після особистого прийому міського голови Геннадія Кернеса у Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова повідомив заступник директора Департаменту економіки та комунального майна Дмитро Гармаш.
За його словами, мова йде про працівників бюджетних установ, які перебувають на квартирному обліку на позачергове і першочергове отримання житлової площі. Завдяки численним зверненням громадян до мера і щоб допомогти ще більшій кількості сімей поліпшити житлові умови, профільний департамент розгляне можливість внести зміни до програми і винести їх на розгляд лютневої сесії міської ради.
Нагадаємо, що Міська цільова програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2020 роки складається з декількох напрямків: надання бюджетної підтримки в розмірі 50% на будівництво житла; кредитування учасників бойових дій в зоні проведення АТО, внутрішньо переміщених осіб; пільгове кредитування працівників бюджетних установ та комунальних підприємств, науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації, співробітників промислових підприємств міста.