Харків’яни по-новому платитимуть за газ

21.10.2019 16:01   -
Автор:
За відомостями газовиків, для споживачів регіону перегляд НКРЕКП тарифу АТ “Харківгаз” дозволить виконувати безкоштовну заміну непридатних лічильників газу. В новому тарифі на заміну приладів обліку споживачів-фізичних осіб передбачено 15,4 млн грн на рік.
Утричі збільшується розмір інвестицій в надійність та безперебійність доставок газу споживачам. В Харківській області налічується 17 тис. км розподільних газопроводів, якими паливо надходить в оселі клієнтів компанії. З них 1,5 тис. км вже замортизовані та потребують заміни.
Додаткові кошти будуть виділені на безпеку споживачів газу та роботу аварійно-диспетчерської служби. Для своєчасного і оперативного виконання необхідних робіт в новому тарифі передбачено зростання витрат на пальне, ремонти та матеріали на 33%.
Після затвердження нового тарифу АТ “Харківгаз”, середній платіж за доставку газу для мешканців Харківської області складатиме близько 116 грн на місяць. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку поточної роботи мереж, екстрений ремонт газопроводів, модернізацію газорозподільної системи, роботу аварійно-диспетчерської служби, встановлення, заміну, повірку лічильників, сервіси для клієнтів, податки.
Співробітники Операторів ГРМ також зможуть розраховувати на заробітну плату, на рівні середньої по іншим промисловим підприємствам.
Нагадаємо, ціна газу для побутових споживачів з 1 жовтня по 31 жовтня 2019 року становить:
для мешканців Харківської області – 6309,4433 грн. за 1 тис. м. куб.
для мешканців м. Харків – 5767,0433 грн. за 1 тис. м. куб.
Зазначена ціна включає вартість газу, послуги транспортування, розподілу, торговельну надбавку (націнку) постачальника природного газу та ПДВ.