Український Гогольfest увійшов до 5 ТОП-фестивалів Європи

03.10.2019 09:38   -
Автор:
Переможців обирали серед 705 претендентів з різних країн. На думку журі, наш багатопрофільний фестиваль сучасного мистецтва Гогольfest — «це унікальна платформа для творчого розвитку, це не просто окремий фестиваль, а повноцінний художній рух». Окремо відзначили і те, що він продовжує розвиватись, не дивлячись на політичну нестабільність та за умов обмеженого фінансування.
Отримуючи винагороду, Влад Троїцький, президент фестивалю, наголосив: «Мистецтво відкриває нам шлях у майбутнє, яке, сподіваюсь, буде прекрасним!».
Гогольfest – це багатопрофільний фестиваль, який складається з театральної, музичної, візуальної, освітньої та дитячої програм та резиденцій. Його особливість – участь місцевих художників та митців у фестивальній програмі в різних містах. Фестиваль було засновано у 2007 році.
EFFE – проект «Європа для фестивалів, фестивалі для Європи» («Europe for Festivals, Festivals for Europe»), який реалізується Європейською асоціацією фестивалів за підтримки Європарламенту та Європейської комісії.