У Музеї історії ХНУ ім. В. Н. Каразіна пройде модний показ

15.11.2019 17:01   -
Автор:
На виставці покажуть модний одяг, що був невід’ємною складовою студентського стилю різних епох. Також відвідувачі зможуть побачити світлини, карикатури, журнали та газети, що відображають образи студентства ХІХ – ХХ ст. Виставка продемонструє, яким чином мода, одночасно, відображала свою епоху і впливала на неї.
Під час виставки відбудеться модний показ «Karazin student images», де студенти університету відтворять студентські образи від ХІХ до кінця ХХ ст., однією з цікавинок буде студентська форма дореволюційного часу.
У модному показі отримають нове життя оригінальні зразки одягу різних часів. Мода постане перед відвідувачами на тлі таких незмінних сюжетів університетського життя, як кохання та дружба, патріотизм та готовність до самопожертви, прагнення пізнати світ та готовність змінювати суспільство на краще.
На гостей Музею університету також чекає презентація спеціального фотопроєкту. Університетський фотограф Світлани Ізюмської разом зі студентами реконструювали студентський стиль життя різних епох, при цьому вони зробили спробу відтворити не лише одяг, але й дух студентства ХІХ – ХХ ст., у чомусь дуже плинний, а в чомусь – незмінний у своїй духовній самостійності та прагненні до нового.
Виставка працюватиме до середини січня 2020 року.