У Муніципальній галереї покажуть роботи студентів-архітекторів

05.09.2019 13:11   -
Автор:
В експозиції — роботи 33 студенток і студентів, учнів Нульового року і першого курсу бакалаврату Харківської архітектурної школи. Назва виставки, Open/Work, за словами організаторів, говорить про постійний процес створення школи. Тут будуть представлені результати першого року навчання: роботи в різних матеріалах – таких як бетон, метал, дерево; архітектурні макети та плани – проекти як публічних просторів, так і приватних будинків; портфоліо, креслення, графічні матеріали.
В галереї кажуть, що виставки студентських робіт в них трапляються рідко, а настільки якісних студентських не було вже давно. Ці роботи — не картини або фото, які звикли бачити відвідувачі Муніципальної галереї, але вони не менш важливі для формування арт-середовища, сфери сучасного візуального мистецтва, вважає директорка галереї Тетяна Тумасян.
“ХША — це проєкт, який дуже важливий не тільки для професійної архітектурної спільноти, але й для харківського культурного простору. Ці хлопці та дівчата, я сподіваюся, в майбутні роки будуть формувати вигляд українських, й не тільки, міст”, — зазначила Тетяна Тумасян.
З цієї експозиції Харківська школа архітектури починає новий навчальний рік і нову публічну програму: конференції, відкриті лекції та дискусії, воркшопи і навіть — бібліотеку.
Директором програми бакалаврату, на якій навчаються автори виставки, є польский архітектор Куба Снопек, а кураторами виставки — його американські колеги Ешлі Бігхем і Ерік Херманн (бюро Outspot Office). Так, перша з них була здивована, що першокурсники вивчають матеріали, технічні деталі, створюють дерев'яні, бетонні, сталеві моделі. “Це унікально, це зазвичай програма третього-четвертого курсу, — каже архітекторка. — Але вони вже готові створювати дуже цікаві реальні об'єкти”. Ерік Херманн додає, що роботи особливо будуть цікаві саме харків’янам, бо студенти ХША кожен день вивчали місто, відвідували різні міські заклади, думали, як створювати будівлі в реальному контексті Харкова.