У Харкові відбудеться щорічний фестиваль «Читання на драбині»

20.03.2023 11:44   -
У Харкові відбудеться щорічний фестиваль «Читання на драбині»

Харківський літературний музей запрошує містян на відкриття фестивалю «Читання на драбині». Цьогоріч захід присвячений письменнику Володимирові Вакуленку, вбитому під час окупації Ізюмщини. Про це повідомляють Харьковские известия.

Фестиваль відкриється 21 березня – у Всесвітній день поезії.

21 березня о 17:30 можна буде переглянути щоденник письменника та послухати розповідь співробітниці музею Тетяни Ігошиної, яка його дослідила. Українська письменниця та документаторка воєнних злочинів Вікторія Амеліна розповість про те, як у вересні 2022 знайшла щоденник на звільненій Ізюмщині.

Нагадаємо, під час окупації Харківщини росіяни вбили українського письменника Володимира Вакуленка

О 18:00 стартує традиційне «Читання на драбині» (модераторка – Діна Чмуж). В рамках заходу прозвучать вірші Володимира Вакуленка з нової збірки, яку готує до друку видавництво «Віват».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

22 та 23 березня, з 11:00 до 17:30, можна буде ознайомитися зі щоденником письменника та послухати коментар від співробітниці літмузею за QR-кодом.

Довідка. «Читання на драбині» – традиційний щорічний поетичний фестиваль у літмузеї, присвячений Всесвітньому дню поезії. Цього дня кожен охочий має можливість прочитати власні вірші. Драбина, спонтанно використана поетами замість сцени в саду музею, стала незмінним символом цього заходу. Фестиваль проводиться понад 10 років.

ОСТАННІ НОВИНИ