У Каразінському університеті на честь ювілею презентують книгу

27.01.2020 12:36   -
Автор:
Авторами монографії «Класика, що випереджає час: до 215-річчя Каразінського університету» є ректор університету Віль Бакіров та доктор історичних наук Сергій Посохов. Назва книги відповідає слогану університету. За словами авторів, він якнайкраще визначає специфіку закладу.
Перша частина книги акцентує увагу на сторінках історії, друга – періоді незалежної України і передовсім на новаціях, які були впроваджені останнім часом. Йдеться про освоєння кращого світового досвіду, про впровадження змін як у принципи навчання, так і форми наукової співпраці. Зокрема, говориться, що такого розмаїття наукових напрямків та спеціальностей на сьогоднішній день немає в жодному іншому університеті України. Нагадаємо, сьогодні Каразінський університет – єдиний з українських закладів вищої освіти, який входить до ТОП-500 університетів світу (QS World University Rankings).
Також у монографії наведені факти, які свідчать про потенціал університету, думки видатних людей і сучасників про роль та завдання Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. Видання призначено для науковців, викладачів, студентів, випускників університету і всіх тих, хто цікавиться історією освіти, науки і культури.