У художньому музеї покажуть дитячі малюнки, присвячені Греції

28.10.2019 12:26   -
Автор:
Конкурс на тему «З Грецією у серці!» пройшов у рамках 19-го сезону Днів грецької культури у Харкові. У ньому взяли участь понад 160 дітей різних національностей з художніх шкіл, арт-студій і творчих центрів Харкова і області, а також учасники громадської організації «Харківське міське товариство греків «Геліос». Конкурс проводився за сприяння Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради та Харківського художнього музею.
Конкурс проходив у двох вікових категоріях: 6-10 років та 11-16 років. Діти у своїх роботах зобразили Грецію, її історію та відомих особистостей, міфологію, сучасне життя. Малюнки оцінювало журі у складі художників-членів Харківського міського товариства греків «Геліос» і партнерів товариства: художників-представників Національної спілки художників України та Харківського національного університету будівництва і архітектури.
У кожній віковій групі були визначені переможці та призери. Переможців нагородять грамотами Департаменту праці та соціальної політики міської ради та пам'ятними подарунками. Решта учасників отримають грамоти громадської організації «Геліос». На церемонії нагородження виступить ансамбль грецького танцю «Армонія», юні музиканти та артисти-початківці.
Виставку представлених на конкурс робіт можна подивитися у виставковій залі художнього музею з 28 жовтня по 6 листопада. Час роботи – з 10:00 до 17:00. Вихідний день – вівторок. Телефон для довідок: 706-33-94.
Конкурс організований громадською організацією «Харківське міське товариство греків «Геліос» з метою популяризації культурної спадщини грецького народу, виховання підростаючого покоління на високих ідеалах еллінізму, взаємозбагачення культур України і Греції.