У Харкові вперше покажуть скандальновідому колекцію Стаса Волязловського

30.09.2019 16:55   -
Автор:
Стас Волязловський (помер 8 січня 2018р.) був одним із найцікавіших та найскандальніших українських художників останніх 20 років, учасник об'єднання «Р. Э.П» та клубу «Тотем». Свій жанр визначав як “Шансон-арт”.
Після його смерті мама Стаса Алла Волязловська передала його роботи до колекції Бориса й Тетяни Гриньових, Grynyov Art Foundation, що викликало неоднозначну реакцію художньої спільноти: багато хто вважав, що передавати колекцію було не можна, оскільки Стас хотів щоб його роботи лишалися в рідному йому Херсоні, хтось ставив питання щодо того, чому колекція просто передана, а не продана і таке інше.
Харківська Муніципальна галерея першою приймає виставку Волязловського з колекції Гриньова, аби дати можливість як показати фотороботи художника, так і розставити всі крапки над “і” у цій історії.
Щодо виставки, то її організатори повідомили, що у 2019 році у колекцію Тетяни та Бориса Гриньових, в якій вже знаходились роботи Стаса Волязловського, був переданий архів художника та значна частина його мистецьких творів. Дослідження масивів архіву й стало підґрунтям для створення цієї виставки, що складена з фотографічних робіт Волязловського, до нині не представлених широкій публіці.
Презентація книги стане приводом для обговорення теми роботи з архівом та мистецьким спадком художника, можливостях та труднощах даного процесу, особливостях роботи з різними медіумами, з якими працював художник.
1 жовтня 19:00 Муніципальна галерея – відкриття виставки Стаса Волязловського з колекції Гриньових, представлені фотороботи. Кураторка виставки – Вікторія Бавикіна.
2 жовтня 19:00 Муніципальна галерея – “круглий стіл” щодо художнього спадку Стаса та презентація книги “Стас. Шансон-арт Станіслава Волязловського”. Модераторка — Вікторія Бавикіна.