У Харкові пройде фестиваль сучасної української поезії

18.10.2019 11:30   -
Автор:
В рамках фестивалю відбудеться нагородження переможців конкурсу поезії, який проходив з липня по серпень 2019 року.
У конкурсі взяли участь 77 сучасних українських поетів з різних областей України – Харківської, Сумської, Запорізької, Полтавської, Донецької, а також поети з Китаю, Польщі та Литви. За підсумками конкурсу, у номінації «Духовно-філософська поезія» перше місце посіла харків'янка Ольга Андрус, у номінації «Любовна лірика» – Богдана Гусак з Сум, у номінації «Поети – дітям» – Ольга Біда (Харків), у номінації «Літературні переклади» – Леонтина Красношапка (Харків).
У рамках фестивалю також відбудеться концерт за участю провідних солістів Харківської обласної філармонії, відомих поетів, бардів, авторів-виконавців, учнів Дитячої музичної школи №13 ім. Н. Коляди. Крім того, в програмі фестивалю – круглий стіл, майстер-класи, літературно-музичний вечір, виставки народного мистецтва та ін.
Відкриття фестивалю відбудеться 18 жовтня у Центральній міській бібліотеці ім. В. Бєлінського (вул. Данилевського, 34). У ньому візьмуть участь голова Харківської обласної організації Національної спілки письменників України Анатолій Стожук, поети Сергій Шовковий та В'ячеслав Романовський, президент Клубу пісенної поезії ім. Ю. Візбора Марк Босін.
Початок – о 14:00.
З повною програмою заходів можна ознайомитися тут.
Довідка. Фестиваль-конкурс сучасної української поезії «Мова калинова» заснований в 2019 році Центральною міською бібліотекою ім. В. Бєлінського, Міжнародним жіночим клубом духовного спілкування «Лада», Харківською обласною організацією НСПУ та Харківським клубом пісенної поезії ім. Ю. Візбора. Фестиваль-конкурс організований для розвитку сучасної української поезії та пропаганди кращих культурних досягнень українського народу.