У Харкові дитячий симфонічний оркестр зіграє світові шедеври

03.12.2019 10:24   -
Автор:
У Харківській обласній філармонії відбудеться концерт «Beethoven & Co», який стане фіналом проєкту в рамках бюджету участі – «Класика для молоді». Мета проєкту – популяризація класичної музики.
У програмі звучатимуть музичні шедеври Людвіга ван Бетховена, Нікколо Паганіні, Сергія Прокоф'єва, Йоганна Штрауса та ін.
Початок концерту – о 17:00.
Місце проведення: Харківська обласна філармонія, Органний зал (вул. Римарська, 21).
Зазначимо, проєкт «Класика для молоді» є частиною освітньої програми Міжнародного фестивалю «Kharkiv Music Fest», який відбудеться в Харкові з 28 березня по 12 квітня 2020 року. Майданчиками для лекцій-концертів фестивалю стануть шість шкіл Харкова, а саме: № 128, 144, 51, 169, навчально-виховний комплекс «Старт-школа» і гімназія «Очаг». Також до проєкту приєдналися п'ять вишів: Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія», Харківський національний медичний університет, Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця і Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова.
«Шляхи розвитку музичного мистецтва багато в чому залежать від того, наскільки добре поінформованою, зацікавленою і вимогливою буде молода аудиторія, яка відвідає філармонійні зали та оперні театри через кілька років, – зазначає куратор проєкту Поліна Кордовська. – Завданням нашого проєкту було надати молоді можливість відчути, що світ класичної музики може бути близьким, зрозумілим і не менш захоплюючим, ніж голлівудські блокбастери».
Проєкт реалізується Громадською організацією «Разом» за сприяння Управління у справах сім'ї та молоді Департаменту у справах молоді та спорту Харківської міської ради.