На сцені Будинку Алчевських відбудеться концерт лауреата конкурсу вокалістів імені Алчевського Юлії Антонової

07.10.2019 15:41   -
Автор:
Між першим, дебютним, сольним концертом Юлії Антонової, і цим – 5 років. Перший відбувся в Харківській обласній філармонії, де Юлія працювала в той час. При складанні програми нового сольного концерту вирішальне слово залишалося за солісткою: «Своїм концертом я хотіла б висловити глядачам подяку за любов і підтримку. А тому в його програму увійшли твори близькі мені по духу, ті, які мені особливо до вподоби – арії та дуети з опер та оперет Моцарта, Бернстайна, Деліба, Оффенбаха та Кальмана. А також пісні Мікаела Таривердієва, Яна Френкеля і, звичайно ж Ісаака Дунаєвського – одного з моїх найулюбленіших композиторів. Вони наповнені добром, душевною теплотою і оптимізмом».
«Юлія Антонова давно і тісно співпрацює з Молодіжним оркестром, – говорить заступник директора МАСО «Слобожанський» Олександр Дворніченко. – Саме вона незмінно виконує пісні Дунаєвського в концертній програмі «Дунаєвський. Пісня про веселий вітер», яку веде мистецтвознавець, архітектор і екскурсовод Максим Розенфельд. Ось вже кілька років поспіль цей концерт користується великим успіхом у харківської публіки. І участь в ньому Юлії – одна з причин цього успіху. Ось тому ми запропонували їй провести свій сольний концерт разом з нашим оркестром, тим більше, що прохання глядачів про такий концерті надходили постійно».
Разом з Юлією Антоновою на концерті виступлять її друзі і партнери по оперній сцені – провідні солісти ХНАТОБу. Хто конкретно, за словами солістки, буде сюрпризом для публіки. А диригувати оркестром буде заслужений діяч мистецтв України Юрій Яковенко, який працював з колективом на таких відомих проектах як «Класична Феєрія», «Дунаєвський. Пісня про веселий вітер», «Ice Symphony» та інших. А в серпні цього року керував МАСО на спільному концерті з популярною групою «ТНМК» в Києві. У тому пам'ятному концерті разом з Молодіжним оркестром також виступали такі відомі артисти як Святослав Вакарчук, Олег Винник, Андрій Хливнюк та інші.
А директор МАСО «Слобожанський» Олена Єрьоміна вважає, символічним те, що концерт популярної вокалістки пройде саме в Будинку Алчевських: «Зараз Юлія одна з найулюбленіших харківською публікою співачок, їй вдалося блискуче втілити жіночі образи в операх Моцарта, Доніцетті, Прокоф'єва, оперетах Кальмана і Штрауса. А ще Юлія Антонова – лауреат Міжнародного конкурсу вокалістів імені Івана Алчевського. З перемоги в тому конкурсі, ще в 2011 році, почався її шлях до визнання. А тому дуже символічно, що цей концерт відбудеться саме в Будинку Алчевських, історія якого тісно пов'язана з родиною, що так багато зробила для розвитку музичного мистецтва в Україні та Харкові».
Нагадаємо, що концерт Юлії Антонової пройде в Будинку Алчевських в п’ятницю 18 жовтня, початок о 19:00.