МАСО «Слобожанський» та світові зірки класичної музики зіграють благодійний концерт для дітей Донбасу

19.12.2019 11:52   -
Автор:
«Класична феєрія», окрім збору коштів для благодійних цілей, також є просвітницьким проектом. Організатори намагаються дати змогу якнайбільшому колу українських дітей почути якісну світову класичну музику.
«Цього року ми, окрім концерту 23 грудня у Харкові, зіграємо 24 грудня у Бахмуті для дітей Донбасу. На відміну від Харкова, де частина квитків розповсюджується безкоштовно серед дітей соціально незахищених категорій, а частина продається з метою збору коштів на придбання спецобладнання для дитячого інтернату, у Бахмуті концерт буде повністю безкоштовним», – зазначила співорганізатор проекту Олена Єрьоміна.
Ініціатором розширення географії проекту на Донбас став всесвітньо відомий диригент Кирило Карабиць. Син видатного українського композитора Івана Карабиця – є не тільки диригентом найвідоміших оркестрових колективів Європи та Америки, а й популяризатором української культури в світі.
«Донбас сьогодні потребує підтримки культурної та людської. Я щасливий, що оркестр «Слобожанський» погодився на цю поїздку. До того ж, у цьому місті вчився мій батько, тому для мене особливо зворушливо та відповідально виступати тут», – пояснив свою ідею К. Карабиць.
На концерт запрошені військовослужбовці з різних військових частин регіону та діти з навчальних закладів Бахмуту і інших населених пунктів Донецької області.
Слід зазначити, що саме Бахмут обраний для проведення просвітницької акції невипадково. Адже коледж – є перший музичним навчальним закладом, відкритим у Донецькій області та одним з найстаріших в Україні. З 2004 року заклад носить ім’я знаного композитора та випускника коледжу Івана Карабиця. Перед концертом Кирило відкриє меморіальну дошку присвячену його батьку.