ХНАТОБ/Схід Opera готує театральний «блокбастер»

30.01.2020 13:21   -
Автор:
Уперше за всю історію постановок «Спартака» в різних редакціях на сцені «Схід Opera» прозвучить повна оновлена партитура музики великого вірменського композитора А. Хачатуряна за участю хору театру. Нестандартна постановка балету з використанням акробатики, нове провокаційне лібретто, масові оргії і битви, напрочуд чуттєві любовні сцени, – усе це покликане зробити «Спартак» наймасовішим і найвидовищнішим балетом України.
«У сучасному світі спостерігається тенденція стирання граней між окремими напрямами мистецтва. Ми хочемо здивувати українського глядача не лише новим підходом до відомого історичного героя, який буде зовсім «інакшим», але й різними засобами, доступними нам, синтезувати класичний балет, сучасний танець, музичне оркестрове мистецтво, хоровий спів, циркові і каскадерські можливості в потужний живий театральний «блокбастер», – заявив генеральний директор – художній керівник театру, заслужений діяч мистецтв України Олег Оріщенко.
Після прем'єри у Харкові новий «Спартак» планується показати глядачам Києва, Одеси, Львова і Дніпра.
Реалізація такого масштабного для класичної культури балетного проекту стала можливою за підтримки великого бізнесу. «Ми дякуємо за фінансову допомогу нашим партнерам: генеральному спонсору театру банку «Восток», компанії «SUNOIL» та «Салтівський м'ясокомбінат» не лише за ефективне приватно-державне партнерство, але й за таку важливу і необхідну зараз синергію культури і бізнесу», – зазначив перший заступник генерального директора «Схiд Опера», керівник проекту Ігор Тулузов.