Харків’ян запрошують помилуватися «Барвистими візерунками»

26.11.2019 16:20   -
Автор:
«Бажання зафіксувати найкращі моменти життя в малюнку – одна з домінуючих мотивацій її творчостi. Деякi роботи зроблені “на рівні ідеї”, як часто малюють діти, кваплячись зафіксувати щось, що вразило, запам'яталося і змусило взятися за олiвець. Іноді приводом для створення нової роботи може послужити просто поєднання кольорів або освітлення, кущ чайних троянд в червні або рясний м'який сніг в грудні. Її роботи – це картинки-казки, картинки-мрії, картинки-спогади. Головними героями сюжетів є діти – чисті, щирі люди, які ростуть і мріють. Найчастіше дітвора літає – це символ духовного росту людини, а також символ душевного підйому та окриленностi», – відзначають організатори.
Велика кількість дитячих книжок проілюстрована художником Наталією Бендус-Петровською. Як художник – ілюстратор працює з 2005 року з різними видавництвами України. Наталія входить до п’ятірки кращих художників-ілюстраторів дитячих книг в Україні.
Мисткиня бере участь у виставках книжкової та станкової графіки, неодноразово проводилися персональні виставки у Харкові та Києві.
Станкові роботи художниці зберігаються в приватних колекціях України, США, Німеччини та Ізраїлю.